19 abril, 2024
AlgaidaPinapolíticaRanda

Publicat l’acord programàtic entre PSOE i Més per Algaida

acords_programaticsAvui matí, el web de l’Ajuntament d’Algaida ha publicat en format pdf el document amb l’acord programàtic entre el PSOE i Més per Mallorca i que va permetre que els ecosobiranistes votassin a favor de la investidura de Maria Antònia Mulet com a batlessa d’Algaida.

En el document programàtic penjat al web, es presenten els principals apunts del programa tant del PSOE com de Més i s’especifica quines són les mesures en què coincideixen o s’estan en desacord, i en aquest cas els socialistes expliquen els motius i els justifiquen si escau el perquè no s’accepta.

A grans trets, els punts que generaren més acord, segons aquest document, foren augmentar la dotació per a serveis socials, la difusió del llegat de Ramon Llull,  l’ampliació del catàleg dels camins públics i del Patrimoni, la continuació dels pressuposts participatius, el fomentde la participació ciutadana i finalment instar al Consell de Mallorca a la construcció de la Ronda i la millora de la carretera d’Algaida a Llucmajor. A Pina i Randa, encara que amb petits matisos, els socialistes acceptaren les reivindicacions de Més.

Per contra, en aquells temes en què es generà una certa discrepància són el sobredimensionament de la tasca del policia tutor i en l’ampliació de la polícia local per a 24 hores (segons el PSIB es requeririen 40 polícies locals). També va sorgir debat amb la cartelleria que informa sobre l’ordenança de convicència i que fou votada per unanimitat el mar de 2014. Hi hagué una certa discrepància en la possibilitat d’obrir una botiga de venta de producte artesanal i local, per evitar fer competència als comerços del poble des de l’Ajuntament, així com en augmentar la despesa de personal per tasques d’informació turística i ampliar l’obertura de l’Ajuntament els dissabtes matins per no poder oferir tots els serveis.  Tampoc se va acceptar el tancament de les àrees d’aportació de foravila i no se va entendre la proposta de Més de reordenar el centre urbà per preveure la ronda de circumval·lació. No obstant això les petites discrepàncies en alguns punts, hi ha haver acords programàtics gràcies a la voluntat d’acord de les dues formacions polítiques.

Si voleu coneixer específicament els continguts dels acords programàtics, els trobareu en el document redactats marcats en negreta.

Accediu al document en pdf

Redacció Noticiari es saig

Es Saig

Revista es Saig. Editada a Algaida d'ençà de 1980

Descobriu-ne més des de Essaig.cat |

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint